behandeling

Ik werk vanuit een holistische visie. Dat betekent dat lichaam en geest als één geheel worden gezien. Niet de ziekte of de klacht wordt behandeld, maar jij als persoon. Daardoor werken de massages door op meerdere lagen. Niet alleen fysiek, maar ook op energetisch, mentaal en spiritueel niveau.

Eerste afspraak

Onze eerste afspraak begint met een intake. Ik luister naar je verhaal en noteer je gegevens. We nemen de vragenlijst door die je vooraf per e-mail van mij ontvangt. Zo brengen we samen de mogelijke oorzaak van je klacht in kaart en bespreken we je wensen en verwachtingen. Daarna bekijk ik mogelijk je tong, voel ik je pols en palpeer ik je buik (de hara). Eén van de uitgangspunten van de Oosterse geneeswijze is namelijk 'zo binnen, zo buiten': de gesteldheid van je binnenkant weerspiegelt zich aan je buitenkant. De reflexzones op deze lichaamsdelen kunnen aanvullende informatie geven op jouw verhaal. 


Behandeling

De massage vindt plaats op een futon op de grond. Tijdens de behandeling lig je afwisselend op je buik, rug of zij, en soms zit je rechtop. Met handpalmen, ellebogen, onderarmen, duimen, knieën en voeten geef ik druk op het lichaam, de energiebanen en drukpunten. Ik gebruik strekkingen en rotaties om ruimte te maken in je lichaam, je gewrichten en je energiebanen. Afhankelijk van je klacht en behoefte ligt de nadruk meer op shiatsu of yogamassage, maar veelal is het een combinatie van beide. In overleg met jou kan ik aanvullende technieken zoals moxa, cupping of orgaanmassage toepassen om het effect van de behandeling te versterken. Allemaal met de intentie om de vrije stroom van energie in je lichaam te bevorderen. Je lichaam wordt zo uitgenodigd haar natuurlijke balans te herstellen. Na afloop bespreken we kort hoe je de behandeling hebt ervaren en bepalen we samen het vervolg. Soms geef ik oefeningen of (voedings)tips mee waar je zelf mee aan de slag kunt.