behandeling

Ik werk vanuit een holistische visie. Dat betekent dat ik lichaam en geest als één geheel bekijk. Ik behandel niet je ziekte of klacht, maar jou als persoon. We werken samen om jouw energie weer in beweging te brengen. Daardoor werken de massages door op meerdere lagen. Niet alleen op fysiek, maar ook op energetisch, mentaal, intellectueel en spiritueel niveau. Lijkt dit je wat? Lees hieronder hoe het in zijn werk gaat. 

Eerste afspraak

Onze eerste afspraak begint met een kennismakingsgesprek. Ik luister naar je verhaal en we nemen de vragenlijst door die ik je vooraf per e-mail heb gestuurd. Zo brengen we samen je vraag of klacht in kaart en bespreken we je wensen en verwachtingen.

Aanvullend onderzoek kan bestaan uit het voelen van je pols en buik, het bekijken van je tong of bewegingstesten. Eén van de uitgangspunten van de Oosterse geneeswijze is namelijk 'zo binnen, zo buiten': de gesteldheid van je binnenkant weerspiegelt zich aan je buitenkant. De reflexzones op deze plekken kunnen daarom aanvullende informatie geven op jouw verhaal. 


Behandeling

Na ons gesprek volgt een eerste kennismakingsbehandeling. Dit is een ontspannende massage waarin we verder onderzoeken wat we tegenkomen en hoe je lichaam reageert. Na afloop bespreken we hoe je de behandeling hebt ervaren en bepalen we samen het vervolg. Indien gewenst kan ik je oefeningen of (voedings)tips meegeven waar je zelf mee aan de slag kunt.

Bij de behandeling van een specifieke klacht gaan we tijdens een vervolgtraject gericht aan de slag. Behandelingen duren doorgaans ca. 60 minuten met een korte voor- en nabespreking. Indien gewenst kunnen we ook langere consulten plannen van 75, 90 of 120 minuten. Dit geeft ruimte om in een diepere ontspanning te komen of om meerdere klachten te behandelen. Na 3 tot 5 behandelingen is er een evaluatiemoment en bespreken we het resultaat en eventueel vervolg. 

 

Ik geef mijn massages op een futon, een Japanse matras die op de grond ligt. Tijdens de behandeling lig je afwisselend op je buik, rug of zij, of zit je rechtop. Waar nodig ondersteund door kussens of dekentjes, zodat je comfortabel kunt ontspannen. Met handpalmen, duimen, ellebogen, onderarmen, knieën en voeten geef ik druk op je lichaam, de energiebanen en specifieke drukpunten. Ik gebruik strekkingen en rotaties om ruimte te maken in je lichaam. Alles met de intentie om het vrij stromen van je energie te bevorderen. Je lichaam wordt zo uitgenodigd de natuurlijke balans te herstellen. 

Start je behandeling met een warm voetenbad!

Bij een vervolgbehandeling vanaf 75 minuten kun je aanvullend kiezen voor een extraatje. We beginnen de behandeling dan met een warm voetenbad met olie, waarbij je voeten een zachte massage krijgen. Superfijn als je snel koude voeten hebt of druk in je hoofd bent. Massage van de voeten werkt heel aardend en kalmerend, waardoor je helemaal relaxed de massage op de mat ingaat.