behandeling

Ik werk vanuit een holistische visie. Dat betekent dat ik lichaam en geest als één geheel bekijk. Ik behandel niet je ziekte of klacht, maar jou als persoon. Daardoor werken de massages door op meerdere lagen. Niet alleen op fysiek, maar ook op energetisch, mentaal, intellectueel en spiritueel niveau.

Eerste afspraak

Onze eerste afspraak begint met een intake. Ik luister naar je verhaal en we nemen de vragenlijst door die ik je vooraf per e-mail heb gestuurd. Zo brengen we samen je vraag of klacht in kaart en bespreken we je wensen en verwachtingen.

Aanvullend onderzoek bestaat soms uit het voelen van je pols en buik (de hara) en het bekijken van je tong. Eén van de uitgangspunten van de Oosterse geneeswijze is namelijk 'zo binnen, zo buiten': de gesteldheid van je binnenkant weerspiegelt zich aan je buitenkant. De reflexzones op deze plekken kunnen daarom aanvullende informatie geven op jouw verhaal. 


Behandeling

Na het intakegesprek volgt een eerste kennismakingsbehandeling. Dit is een ontspannende massage van een uur waarin we verder onderzoeken wat we tegenkomen en hoe je lichaam reageert. Na afloop bespreken we hoe je de behandeling hebt ervaren en bepalen we samen het vervolg. Soms geef ik oefeningen of (voedings)tips mee waar je zelf mee aan de slag kunt.

Tijdens de vervolgbehandelingen gaan we gerichter aan de slag met je hoofdklacht. Vervolgbehandelingen duren doorgaans ca. 60 minuten, inclusief een korte voor- en nabespreking. Indien gewenst kunnen we ook langere behandelingen plannen van 90 of 120 minuten. Dit geeft ruimte om in een diepere ontspanning te komen of om meerdere klachten te behandelen. 

 

Ik geef mijn massages op een futon op de grond. Tijdens de behandeling lig je afwisselend op je buik, rug of zij, of zit je rechtop. Waar nodig ondersteund door kussens of dekentjes, zodat je comfortabel kunt ontspannen.

Met handpalmen, duimen, ellebogen, onderarmen, knieën en voeten geef ik druk op je lichaam, de energiebanen en specifieke drukpunten. Ik gebruik strekkingen en rotaties om ruimte te maken in je lichaam. Afhankelijk van je klacht of je voorkeur, ligt de nadruk meer op shiatsu of yogamassage, maar doorgaans is het een mix van beide. In overleg met jou kan ik aanvullende technieken zoals moxa, cupping of orgaanmassage toepassen om het effect van de behandeling te versterken. Allemaal met de intentie om het vrij stromen van je energie te bevorderen. Je lichaam wordt zo uitgenodigd de natuurlijke balans te herstellen.