aanvullende technieken

Tijdens de behandelingen kan ik in overleg met jou onderstaande behandeltechnieken toepassen om het effect van de behandeling te versterken. Deze worden toegepast op de blote huid.

Orgaanmassage

Chi Nei Tsang is een taoïstische orgaanmassage van Chinese oorsprong. Als de energie in de organen stagneert kan dit leiden tot knopen in de buik en vervolgens ook op andere plaatsen in het lichaam. Deze blokkades veroorzaken een beperkte stroming van Qi in het centrum van je lichaam met vitale levensfuncties. Orgaanmassage is een diepe en directe toepassing om knopen en blokkades in de organen, bindweefsel, bloedvaten, zenuwbanen en lymfen los te maken. 

Moxa

Moxa is een warmtetherapie waarbij de warmte verkregen wordt door kruiden (vaak in de vorm van een sigaar) boven de huid te verbranden. De warmte die hierbij vrijkomt geeft een weldadig gevoel en laat je dieper ontspannen. De warmte en straling van de moxa kunnen op een diep niveau de energie deblokkeren en weer laten stromen. 

Cupping en plumblossom

Cupping is een eeuwenoude en simpele techniek die snel en effectief werkt bij het opheffen van stagnaties en het verwijderen van pathogenen (ziekmakers). Met glazen cups en warmte wordt een vacuüm gecreëerd op de huid. De zuigkracht die hierdoor ontstaat haalt energie naar de plek van de cup toe waardoor pathogenen zoals koude, hitte of damp uit de oppervlakkige lagen van het lichaam kunnen worden gehaald. 

Plumblossomtherapie wordt vaak in combinatie met cupping gebruikt. Een plumblossom hamertje bevat een aantal naaldjes waarmee op de huid geklopt wordt om de poriën te openen. Zo kunnen pathogenen beter uit het lichaam worden verwijderd.