thaise yogamassage

De traditionele Thaise yogamassage is één van de oudste massagevormen ter wereld en bekend om zijn helende werking op lichaam en geest. De massage maakt onderdeel uit van de traditionele Thaise geneeskunst en spirituele traditie en wordt ook wel omschreven als een gift voor lichaam en geest. De behandeling bestaat uit een combinatie van yoga, massage en acupressuur en werkt zowel fysiek als mentaal en energetisch diep door. Je wordt in verschillende aan yoga ontleende strekkingen gebracht, die vloeiend in elkaar overgaan. Hierdoor wordt de Thaise yogamassage ook wel vergeleken met een meditatieve dans. Je ondergaat de strekkingen vanuit een diepere, meditatieve ontspanning dan wanneer je ze zelf zou doen, hierdoor werken ze nog beter door. Met een knipoog wordt deze massagevorm ook wel yoga voor luie mensen genoemd ;) 

 

Door behandeling van de energiebanen middels strekkingen, massage en acupressuur worden alle lagen van het lichaam aangeraakt. Dus niet alleen het fysieke en het energetische lichaam, maar ook het mentale, intellectuele en spirituele lichaam. Daardoor kunnen er tijdens een massage opgeslagen emoties vrijkomen, kun je ineens heldere inzichten krijgen, of je meer verbonden voelen met het grotere geheel. 

Ruimte, ontspanning en harmonie

Thaise yogamassage wordt veelal preventief ingezet bij het voorkomen, maar ook bij het verhelpen van klachten door stress en spanning en een gebrek aan lichaamsbeweging. 

Het is een manier om:

  • fysieke en energetische blokkades op te heffen
  • je flexibiliteit te vergroten
  • je natuurlijke energiedoorstroming te herstellen
  • klachten aan spieren en gewrichten te verminderen
  • je lichaamsbewustzijn te vergroten
  • verbinding met je gevoel te maken
  • aanwezig te leren zijn in het moment

Metta

Metta betekent liefdevolle aanwezigheid, mededogen. Het is de uitgangshouding van waaruit de Thaise massage gegeven wordt. De basis van waaruit de cirkel van het leven, bestaande uit lichaam, energie en geest, benaderd wordt. Ik zie jou zoals je bent, ik laat jou zijn zoals je bent, zonder oordeel. 

 

"May I be happy,

may I be healthy,

may I be free of suffering,

 

may I be peaceful and at ease.

 

May you be happy,

may you be healthy,

may you be free of suffering,

 

may you be peaceful and at ease."