thaise yogamassage

De traditionele Thaise yogamassage is wereldwijd bekend om zijn helende werking op lichaam en geest. De massage maakt onderdeel uit van de traditionele Thaise geneeskunst en spirituele traditie. In Thailand wordt deze massage ook wel omschreven als een gift voor lichaam en de geest. 

Thaise yogamassage is één van de oudste massagevormen ter wereld en bestaat uit een combinatie van yoga, massage en acupressuur. Een massage die zowel fysiek, mentaal als energetisch diep doorwerkt. De massage en de aan yoga ontleende strekkingen gaan in vloeiende bewegingen in elkaar over, waardoor de Thaise yogamassage wel eens vergeleken wordt met een meditatieve dans. Doordat de masseur de strekkingen doet, onderga je deze bovendien vanuit een diepere, meditatieve ontspanning dan wanneer je ze zelf zou doen. Hierdoor werken de strekkingen nog beter door. 

Ruimte, ontspanning en harmonie

Bij de massage en strekkingen worden handen, voeten, ellebogen, onderarmen en knieën gebruikt. De massage wordt net als shiatsu over de kleding heen gegeven, op een futon op de grond. Thaise yogamassage wordt veelal preventief ingezet bij het voorkomen (maar ook verhelpen) van klachten door stress en spanning en een gebrek aan lichaamsbeweging. Met een knipoog wordt deze massagevorm ook wel yoga voor luie mensen genoemd ;) 

Thaise yogamassage:

  • maakt je spieren soepel
  • maakt je botten en gewrichten sterker
  • activeert je zenuwbanen en energiebanen en brengt ze beter in balans
  • versterkt je bewustzijn 

Nieuwsgierig?

In september ben ik gestart met de opleiding tot Thaise Yogamasseur bij Thai Dee. Om deze nieuwe technieken onder de knie te krijgen is oefening vereist. Het is daarom mogelijk om een oefenbehandeling te boeken tegen gereduceerd tarief. Neem bij interesse contact met me op via mail of app. In mijn praktijk zal ik sommige technieken ook toepassen tijdens mijn shiatsubehandelingen.