thaise yogamassage

Thaise yogamassage is een van de oudste massagevormen ter wereld en bestaat uit een combinatie van yoga, massage en acupressuur. De massage werkt zowel fysiek, mentaal als energetisch diep door. 

De massage en de aan yoga ontleende strekkingen gaan in vloeiende, doorgaande bewegingen in elkaar over. Daardoor wordt Thaise yogamassage wel eens vergeleken met een meditatieve dans. Doordat de masseur de strekkingen doet, onderga je de strekkingen bovendien vanuit een diepere, meditatieve ontspanning dan wanneer je de strekkingen zelf zou doen. Hierdoor werken de strekkingen nog beter door. Na afloop ervaar je een gevoel van ruimte, diepe ontspanning en harmonie.

 

Bij de massage en strekkingen worden handen, voeten, ellebogen, onderarmen en knieën gebruikt. De massage wordt over de kleding heen gegeven, op een speciale mat op de grond. 

De traditionele Thaise yogamassage is wereldwijd bekend om zijn helende werking op lichaam en geest. De massage maakt onderdeel uit van de traditionele Thaise geneeskunst en spirituele traditie. In Thailand wordt deze massage ook wel omschreven als een gift voor lichaam en de geest. Deze meer dan 2500 jaar oude massage staat als enige massagevorm op de Unesco lijst van immaterieel erfgoed.