aanvullende technieken

Tijdens de behandelingen kan ik in overleg met jou onderstaande behandeltechnieken toepassen.

Deze worden alledrie toegepast op de blote huid.

Taoïstische buikmassage

Chi Nei Tsang is een taoïstische orgaanmassage van Chinese oorsprong. Als de energie in de organen stagneert kan dit leiden tot knopen in de buik en vervolgens ook op andere plaatsen in het lichaam. Deze blokkades veroorzaken een beperkte stroming van qi in het centrum van je lichaam met vitale levensfuncties. Orgaanmassage is een diepe en directe toepassing om knopen en blokkades in de organen, bindweefsel, bloedvaten, zenuwbanen en lymfen los te maken. 

Thaise kruidenstempel

De kruidenstempel is een verwarmende aanvulling op je behandeling. De warme kompressen werken zeer ontspannend voor de spieren en bij gebruik op de buik versterken de warme kruiden de werking van de interne organen. Ze bevatten een mix van helende kruiden, zoals Thai Copper Pod, Bai Nad, Khontiso, Kafir Citroen, Citroengraspoeder, Gele Phlai, Kurkuma, Gember, Wan Nam, Kamfer en Zeezout. Een samenstelling met een ontsmettende, bloedcirculatie bevorderende, ontstekingsremmende en reinigende werking. De buidel wordt ondergedompeld in heet water, waardoor de heilzame stoffen vrij komen. Vervolgens wordt deze op de blote huid 'gestempeld'. Eerst met wat snellere bewegingen, daarna langzamer en dieper, waarbij de kruiden in de huidporiën worden gemasseerd. 

Moxa

Moxa is een warmtetherapie waarbij de warmte verkregen wordt door kruiden (vaak in de vorm van een sigaar) boven de huid te verbranden. De warmte die hierbij vrijkomt geeft een weldadig gevoel en laat je dieper ontspannen. De warmte en straling van de moxa kunnen op een diep niveau de energie deblokkeren en weer laten stromen.