yoga

Bij yogastudio WeYoga in Horst verzorg ik wekelijks de volgende groepslessen:

  • Yin yoga (rustig): dinsdag van 19:00-20:00 uur
  • Yin/yang yoga (actief): dinsdag van 20:15-21:15 uur

Neem bij interesse contact op met eigenaresse Wendel.

Daarnaast mag je me benaderen voor onderstaande yoga-activiteiten:

  • Vervanging voor je yogales
  • Yoga op locatie (bijvoorbeeld voor bedrijven, een workshop o.i.d.)

Hieronder lees je meer over de yogastijlen waarin ik ben opgeleid. 

Yin yoga

Rustig en meditatief

Yin yoga is een rustige en meditatieve vorm van yoga, gericht op het soepel en beweeglijk houden van je bindweefsel en gewrichten. We oefenen voornamelijk zittende en liggende houdingen die je ongeveer 2 tot 5 minuten aanhoudt. Zo kun je langzaam in de houding zinken en je spieren helemaal laten ontspannen, waardoor er meer ruimte ontstaat in je lijf. Tegelijkertijd stimuleer en hydrateer je het bindweefsel en andere stuggere weefsels in je lichaam, zoals banden, pezen en gewrichten. Ook is er aandacht voor de energetische werking van de houdingen volgens de traditionele Chinese geneeswijze.

 

Yin yoga oogt heel rustig, maar terwijl je langer in een houding bent, komt de energiestroom in je lichaam in beweging. Je kunt spanning of weerstand ervaren, en soms komen vastzittende emoties los. Yin yoga haalt je uit je comfortzone, je gaat bewust op zoek naar de plekken in je lichaam waar spanning zit. Je zoekt je eigen weerstandsgrens op. Met aandacht voor een rustige ademhaling zul je merken dat spanningen verminderen of na een tijdje zelfs oplossen. 

Poweryoga

Actief en dynamisch

Poweryoga is een actieve en dynamische yogavorm, gebaseerd op ashtanga yoga. De serie kent een vaste volgorde en begint met een reeks zonnegroeten om de warmte op te wekken in je lichaam. Dan volgen staande, zittende en liggende houdingen die je spieren versterken en je lenigheid bevorderen. Tijdens de hele serie hou je bepaalde spiergroepen (bandha's) licht aangespannen en maak je gebruik van de ujjayi ademtechniek. De houdingen volgen het ritme van je adem en worden met elkaar verbonden door vinyasa. Hierdoor ontstaat een fijne flow in de les, een meditatie in beweging.

 

Poweryoga kan best uitdagend en intensief zijn. Maar al snel raak je meer vertrouwd met de houdingen en de volgorde. Je vindt makkelijker de balans tussen in- en ontspanning en de houdingen krijgen meer diepgang. Met poweryoga werk je aan een sterker en flexibeler lichaam en een betere balans en coördinatie. Het herhalen van de houdingen zorgt voor steeds meer bewustwording. Soms betekent dat dat je jezelf wat mag uitdagen, en soms dat je je grenzen juist wat meer mag bewaken.