over mij

Mijn naam is Linda Wilmsen. Met mijn gezin woon ik in het Noord-Limburgse Meerlo waar Harm en ik een praktijk aan huis hebben voor shiatsutherapie, yoga en NLP-coaching. Ik hou erg van de kracht van eenvoud. Die vind ik terug in shiatsu, maar ook in yoga en chi neng qigong. Ik zoek graag de stilte van de natuur op samen met onze beagle. Naast mijn praktijk werk ik twee dagen per week als praktijkassistente bij Fysiotherapie 't Raadhuis in Meerlo.

Van yoga tot shiatsu

Mijn weg hier naartoe begon in 2007 met mijn eerste yogales. Dit voelde voor mij meteen als iets natuurlijks en heel bevrijdend. De houdingen en aandacht voor de adem gaven ruimte in mijn lichaam en rust in mijn hoofd. Na elke les voelde ik me helder, soepel en krachtig. Ter verdieping volgde ik verschillende docentenopleidingen waarna het lesgeven als vanzelf volgde. 

Door yoga werd ik me steeds bewuster van de onlosmakelijke verbinding tussen lichaam en geest en het zelfhelende vermogen van ons lichaam. In 2010 ging ik echter zelf door een moeilijke periode. Pas moeder geworden, verhuisd en veranderd van baan, zorgden het plotselinge verlies van mijn schoonzus en daarna een mola-zwangerschap ervoor dat ik volledig uit balans raakte. Een aantal sessies bij een energetisch therapeut hebben mij toen heel erg geholpen om mijn mentale en fysieke evenwicht te hervinden. Deze periode heeft me doen beseffen dat je het niet altijd alleen hoeft op te knappen en een helpende hand soms heel welkom is om weer tot jezelf te komen.

 

Die helpende hand wil ik ook graag voor anderen zijn. In 2017 besloot ik daarom een nieuwe weg in te slaan. Ik begon met de opleiding shiatsumassage en studeerde daarna nog twee jaar door tot shiatsutherapeut. Nog geen seconde heb ik spijt gehad van deze keuze! Ik vind het mooi hoe deze massagetherapie al heel snel positieve veranderingen teweeg kan brengen, zowel lichamelijk als geestelijk. In dit geval met twee helpende handen dus :)

Opleiding

Relevante door mij gevolgde opleidingen en cursussen:

  • 3-jarige HBO opleiding Shiatsutherapie bij de Academie Qing-Bai
  • Chi Nei Tsang basis I bij Maartje Huibers
  • Yin en Yang Yoga & Anatomy Teacher Trainingen bij José de Groot (2 x RYT-50 uur)
  • Poweryoga Teacher Training bij Tonnie Goes (RYT-200 uur)

Momenteel volg ik de opleiding Westerse Medische Basiskennis bij de Academie Qing-Bai.

Wil je meer weten over mijn werkervaring en achtergrond, neem dan een kijkje op mijn Linked-In profiel.