over mij

Mijn naam is Linda Wilmsen. Samen met Harm, onze twee zoontjes en een beagle woon ik in het Noord-Limburgse Meerlo. Hier hebben we een praktijk aan huis waar we met veel plezier en voldoening shiatsutherapie, yoga en NLP-coaching geven. Wij worden er blij van bij te kunnen dragen aan het welzijn en de gezondheid van een ander. Hierin hebben we elk ons eigen pad gevolgd, en het leuke is dat onze passies elkaar wonderbaarlijk mooi aanvullen!

Van yoga tot shiatsu

Mijn weg hier naartoe begon in 2007 in Eindhoven met mijn eerste yogales. Dit voelde voor mij meteen als een jas die past. De houdingen en aandacht voor de adem gaven ruimte in mijn lichaam en rust in mijn hoofd. Na elke les voelde ik me helder, soepel en krachtig. Hier wilde ik me verder in verdiepen en zo volgde ik in 2009-2010 de Poweryoga Teacher Training bij Tonnie Goes en in 2014 de Yin en Yang Yoga & Anatomy Teacher Trainingen bij José de Groot. 

Yoga maakte me steeds bewuster van de onlosmakelijke verbinding tussen lichaam en geest en het zelfherstellende vermogen van de mens. In de jaren daarna kreeg ik steeds meer het gevoel dat ik hier meer mee wilde doen. In 2017 was de tijd voor mij rijp om een nieuwe weg in te slaan. Ik volgde de opleiding tot  shiatsumasseur bij de Academie Qing-Bai en startte met het geven van massages in onze praktijk. Dit beviel zo goed dat ik daarna nog twee jaar doorstudeerde tot shiatsutherapeut, waarvoor ik in 2020 mijn diploma heb behaald. Ik vind het mooi om te zien en ook zelf te ervaren hoe shiatsu al snel positieve veranderingen teweeg kan brengen, zowel fysiek als mentaal. Ik hoop dan ook nog veel mensen te kunnen helpen met deze prachtige vorm van massagetherapie, waarin ik mij zal blijven verdiepen.

Ik hou erg van de kracht van eenvoud. Die vind ik terug in shiatsu, maar ook in yoga en chi neng qigong. Blij word ik van klein geluk: de zon op mijn wangen, woordgrapjes, kippenvel als iets me raakt, huilen van het lachen, meezingen als niemand het hoort en chocola. Naast onze praktijk werk ik twee dagen per week als praktijkassistente bij Fysiotherapie 't Raadhuis in Meerlo.

Opleiding

Relevante gevolgde opleidingen en cursussen:

  • 3-jarige HBO opleiding Shiatsutherapie bij de Academie Qing-Bai
  • Chi Nei Tsang basis I bij Maartje Huibers
  • Yin en Yang Yoga & Anatomy Teacher Trainingen bij José de Groot (2 x RYT-50 uur)
  • Basiscursus Zen-meditatie bij Zen.nl
  • Poweryoga Teacher Training bij Tonnie Goes (RYT-200 uur)

Momenteel volg ik de opleiding Westerse Medische Basiskennis bij de Academie Qing-Bai.

Wil je meer weten over mijn werkervaring en achtergrond, neem dan een kijkje op mijn Linked-In profiel.