Werkwijze

Ik werk vanuit een holistische visie. Dat betekent dat ik lichaam en geest als één geheel bekijk. Ik behandel niet je ziekte of klacht, maar jou als persoon. De massages werken door op meerdere lagen: fysiek,  energetisch, mentaal, intellectueel en spiritueel. Samen werken we eraan om jouw energie weer in beweging te brengen zodat je lichaam zelf de natuurlijke balans weer kan herstellen. Lees hieronder hoe het in zijn werk gaat. 

Eerste afspraak

Onze eerste afspraak begint met een kennismakingsgesprek.
Ik luister naar je verhaal en we nemen de vragenlijst door die ik je vooraf per e-mail heb gestuurd. Zo brengen we samen je vraag of klacht in kaart en bespreken we je wensen en verwachtingen.

Aanvullend onderzoek kan bestaan uit het voelen van je pols en buik, het bekijken van je tong of bewegingstesten. Eén van de uitgangspunten van de Oosterse geneeswijze is namelijk 'zo binnen, zo buiten': de gesteldheid van je binnenkant weerspiegelt zich aan je buitenkant. De reflexzones op deze plekken kunnen daarom aanvullende informatie geven op jouw verhaal. 


Behandeling

Na ons gesprek volgt een eerste behandeling. Dit is een ontspannende massage waarin we verder onderzoeken wat we tegenkomen en hoe je lichaam reageert. Na afloop bespreken we hoe je de behandeling hebt ervaren en bepalen we samen het vervolg. Indien gewenst kan ik je oefeningen of (voedings)tips meegeven waar je zelf mee aan de slag kunt.

Bij de behandeling van een specifieke klacht gaan we tijdens een vervolgtraject van minimaal 3 behandelingen gericht aan de slag. Behandelingen duren doorgaans ca. 60 minuten met een korte voor- en nabespreking. Indien gewenst kunnen we ook langere consulten plannen van 90 of 120 minuten. Dit geeft ruimte om in een diepere ontspanning te komen of om meerdere klachten te behandelen. Na de 4de behandeling is er een evaluatiemoment en bespreken we het resultaat en eventueel vervolg. 

 

Ik geef mijn massages (meestal) op een futon, een Japanse matras die op de grond ligt. Tijdens de behandeling kun je je kleding aanhouden en lig je afwisselend op je buik, rug of zij, of zit je rechtop. Waar nodig ondersteund door kussens of dekentjes, zodat je comfortabel kunt ontspannen. Met handpalmen, duimen, ellebogen, onderarmen, knieën en voeten geef ik druk op je lichaam, de energiebanen en specifieke drukpunten. Ik gebruik strekkingen en rotaties om ruimte te maken in je lichaam. Alles met de intentie om het vrij stromen van je energie te bevorderen. Je lichaam wordt zo uitgenodigd de natuurlijke balans te herstellen.

 

Vanaf juli 2024 is behandeling op de massagestoel ook mogelijk!