thaise yogamassage

De traditionele Thaise yogamassage is één van de oudste massagevormen van de wereld en staat bekend om haar helende werking op lichaam en geest. De massage maakt onderdeel uit van de traditionele Thaise geneeskunst en spirituele traditie en wordt ook wel omschreven als een gift voor lichaam en geest. Het is een combinatie van yoga, massage en acupressuur die je in verschillende yoga-achtige strekkingen brengt die vloeiend in elkaar overgaan. Je ondergaat de strekkingen vanuit een diepere, meditatieve ontspanning dan wanneer je ze zelf doet, waardoor ze nog beter doorwerken. Met een knipoog noemen ze het ook wel eens yoga voor luie mensen ;) 

 

Het behandelen van de energiebanen met strekkingen, massage en acupressuur raakt alle lagen van het lichaam. Dus niet alleen het fysieke en het energetische lichaam, maar ook het mentale, intellectuele en spirituele lichaam. Daardoor kunnen er tijdens een massage opgeslagen emoties vrijkomen, kun je ineens heldere inzichten krijgen, of je meer verbonden voelen met het grotere geheel. 

Ruimte, ontspanning en harmonie

Thaise yogamassage wordt niet alleen ingezet bij het voorkomen, maar ook bij het verhelpen van klachten door stress en spanning en een gebrek aan lichaamsbeweging. 

Het is een hele fijne manier om:

  • fysieke en energetische blokkades op te heffen
  • je flexibiliteit te vergroten
  • je natuurlijke energiedoorstroming te herstellen
  • klachten aan spieren en gewrichten te verminderen
  • je lichaamsbewustzijn te vergroten
  • verbinding met je gevoel te maken
  • aanwezig te leren zijn in het moment

Metta

Metta betekent liefdevolle aanwezigheid of mededogen. Het is de uitgangshouding van waaruit de Thaise massage gegeven wordt. De basis van waaruit de cirkel van het leven, bestaande uit lichaam, energie en geest, benaderd wordt.

Ik zie jou zoals je bent, ik laat jou zijn zoals je bent, zonder oordeel. 

 

"May I be happy,

may I be healthy,

may I be free of suffering,

may I be peaceful and at ease.

 

May you be happy,

may you be healthy,

may you be free of suffering,

may you be peaceful and at ease."